Na 31 jaar krijgt de GO! Academie voor Muziek & Woord Willebroek een nieuwe directeur. Christine Segers gaat eind dit schooljaar met pensioen. In september geeft ze de fakkel door aan Jonas Violet.

Christine Segers werd in 1980 leerkracht in de Academie van Willebroek, maar al vanaf haar zevende levensjaar was de jonge Christine vaak in de Academie, want toen startte ze met pianolessen. Op haar 18de ging ze studeren aan het Conservatorium in Brussel, waar ze onder meer een hoger diploma piano en een master schriftuur behaalde. Op 1 september 1980 werd Christine Segers leerkracht notenleer aan de Academie in Willebroek en later werd ze ook lerares piano aan de academies van Willebroek en Boom. Aan het Conservatorium in Brussel was ze assistente en ze werkte freelance voor de toenmalige BRT. In het schooljaar 1991-1992 volgde ze haar vader Jan Segers op, die op dat moment directeur was van de Academie in Willebroek.

Na 31 jaar neemt Jonas Violet (27) in september haar takenpakket over. “Wegens mijn sterke band met de academie, was de job van directeur in Willebroek voor mij iets emotioneel”, zegt Christine. “Ik had ze nooit in een andere gemeente of stad geambieerd. Met heel veel passie heb ik getracht om, samen met al mijn collega’s, de beste service en kwaliteit te bieden aan onze leerlingen en hun ouders. Ik ben dan ook fier dat GO! academie Willebroek bekendstaat als een warme en open school met kwaliteitsvol onderwijs. Ik ben heel blij dat Jonas Violet mijn taak als directeur overneemt en wens hem enorm veel succes toe.”

Brassband Willebroek

De nieuwe directeur, Jonas Violet, is ook geen onbekende in Willebroek. Jonas behaalde zijn masterdiploma ‘saxhoorn’ en zijn pedagogisch bekwaamheidsbewijs aan het conservatorium van Antwerpen. Hij is de zoon van Frans Violet, de dirigent van Brassband Willebroek die al verschillende keren wereldkampioen werden. 

Jonas Violet werkt al enkele jaren aan de GO! Academie als verantwoordelijke voor financiën en personeelsadministratie en als leerkracht koper en groepsmusiceren. Naast het lesgeven is Jonas actief als muzikant, dirigent en neemt hij nog geregeld succesvol deel aan concerten en wedstrijden, waaronder met Brassband Willebroek. “Mijn roots liggen in de Academie van Willebroek. Samen met mijn tweelingbroer Lode ben ik opgegroeid in de koperklas van mijn vader. Daarna kreeg ik de opportuniteit om op jonge leeftijd te starten als leerkracht en administrator. Zo heb ik veel liefde ontwikkeld voor de Academie en ga ik graag de uitdaging aan om volgend schooljaar het ambt van directeur over te nemen van Christine Segers. Ik wil haar bedanken voor het vertrouwen, de steun en kansen die ze mij en andere collega’s de afgelopen jaren gegeven heeft.”

550 leerlingen

De Academie in Willebroek ontstond in 1928-1929 en werd in september 1996 overgeheveld naar het GO!. Sinds 2000 maakt de academie deel uit van GO! scholengroep Rivierenland. Aanvankelijk kon je er alleen terecht voor de opleiding klassieke muzie,k maar over de jaren heen breidde het aanbod uit met het domein woordkunst-drama, de opleidingen muziek jazz-pop-rock en de opleidingen musical en dirigent. Het aantal leerlingen steeg van 350 naar 550.

GO! academie voor Muziek en Woord
Kerkstraat 2a
2830 Willebroek
03 886 33 90
info@academiewillebroek.be

GO! scholengroep Rivierenland
Kerkstraat 1A
2830 Willebroek
03 500 95 80
info@rvl.be

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel
02 790 92 00
info@g-o.be