Welkom

Ons enthousiaste team!

Een kleine, artistieke school met een grote historiek…

Vandaag maakt de academie deel uit van GO! scholengroep Rivierenland en behoort tot het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Het was 1929 toen de eerste leerlingen zich kwamen inschrijven in de gemeentelijke muziekschool van Willebroek. Het oorlogsleed zette zich om in een grote behoefte aan artistieke expressie en betekende een grote bloei voor de school.

De muziekschool wordt later omgedoopt tot muziekacademie en in 1999 tot academie voor muziek en woord: een kersverse richting woordkunst gaat van start. Ook de studierichting muziek is al grondig uitgebouwd met een optie jazz en lichte muziek. Alsof dat nog niet genoeg is, staan ook ‘musical’ en de ‘dirigentenopleiding’ in de startblokken.

Ontdek dit allemaal op deze website, die je graag mee op reis neemt door deze wereld van muziek en woord. Blader door de verschillende afdelingen. Vind wat je zoekt of ontdek het podiumbeest in jezelf. Wie weet zien we jou binnenkort schitteren op het podium.

We nodigen je ook graag uit op een van onze verrassende voorstellingen die georganiseerd worden door de ‘vrienden van de academie’. De prijsuitreiking belooft telkens een spetterend muzikaal feest te zijn en voor onze jaarlijkse carnaval voorstelling slaan muziek-,en woordkunsten de handen in mekaar.

Van harte welkom!

Voel je jezelf al helemaal klaar om mee te dansen, swingen en zingen? Aarzel zeker niet om even langs te komen, zodat ook je oren kunnen meegenieten van een school waar het nooit helemaal stil is…

GO! academie voor Muziek en Woord
Kerkstraat 6
2830 Willebroek
03 886 33 90
info@academiewillebroek.be

GO! scholengroep Rivierenland
Kerkstraat 3
2830 Willebroek
03 500 95 80
info@rvl.be

Huis van het GO!
Willebroekkaai 36
1000 Brussel
02 790 92 00
info@g-o.be